به گزارش مشرق، سید شمس الدین حسینی در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه با استفاده از ظرفیتهای قض الحسنه در کشورمان می توانیم تمام نیازهای اشتغال، ازدواج و غیره را پوشش دهیم، تصریح کرد: کشور ما تنها کشوری است که نظام بانکداری اسلامی و غیر ربوی به طور کامل در آن برقرار است.
وی با تاکید بر اینکه تمام عقود بکار گرفته شده در سیستم بانکی کشورمان غیر ربوی هستند، افزود: عقودی مانند مبادله ای، مشارکتی و قرض الحسنه از این نوع عقود هستند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی به عقود تاکید شده در قانون برنامه پنجم توسعه مانند خریددین، استصناع و مرابحه اشاره و تصریح کرد: طی چند سال اخیر این موضوع دنبال شده است که تمامی منابع قرض الحسنه صرف تسهیلات قرض الحسنه شود.
وی بر روان سازی پرداخت تسهیلات قرض الحسنه تاکید کرد و افزود: طی سالهای اخیر در بخش توسعه و گسترش قرض الحسنه، نهادسازی ها در دستور کار قرار گرفته بود، به طوریکه تاسیس بانک قرض الحسنه و صندوق های قرض الحسنه صورت گرفت.
حسینی تاسیس صندوق های قرض الحسنه برای اعطای تسهیلات در این بخش و نظارت بر اجرای قوانین توسط آنها را مورد توجه قرار داد و از فراهم کردن تمامی مبانی قانونی در این زمینه خبرداد.
وی خاطرنشان کرد: نظارت در سیستم بانکی و سیستم های مالی باید تقویت شود. در طرح تحول نظام بانکی استقرار یک نظام نظارت چند لایه مورد پیگیری قرار می گیرد.
سخنگوی اقتصادی دولت از تدوین عقودی که بتواند تمام معاملات بانکی را به صورت غیر ربوی پوشش دهد توسط بانک مرکزی خبرداد و عنوان کرد: بانک مرکزی نسبت به این موضوع دغدغه دارد.
وی خاطرنشان کرد: آمارها نشان می دهد که نسبت تسهیلات قرض الحسنه به سپرده های قرض الحسنه که در سال 86 حدود 33 درصد بوده، در حال حاضر به 68 درصد رسیده است که رشد قابل توجهی را داشته و حاکی از توجه و اهمیت دادن به بحث قرض الحسنه است.